Öğretmenliğe İlk Adım Programı

Özel Acıbadem Okulları olarak, “Öğretmenliğe İlk Adım Programı” ile üniversitelerin Eğitim, Fen Edebiyat, İlahiyat fakültelerinde öğrenim gören 4. Sınıf öğrencileri ve yeni mezun genç eğitimcileri, öğretmenlik mesleğine hazırlıyoruz. Geleceğin öğretmenleri için öngörülen yeterliliklere uygun becerileri kazanmalarında destek olmayı ve okul ortamında gözleme dayalı deneyim kazanmaları için fırsat oluşturmayı amaçlıyoruz.

Eğitim programı boyunca alanında uzman birbirinden kıymetli eğitimcileri misafir ederek öğretmenliğe ilk adımlarını atacak genç öğretmenlere ücretsiz ve ayrıcalıklı bir fırsat sağlıyoruz. Programın eğitim kısmını başarıyla tamamlayan öğretmen adaylarına burslu staj imkanı vererek mesleğe bir adım önde başlamalarını destekliyoruz.

Program hangi tarihler arasında nerede gerçekleşecektir?

25 Kasım 2023 - 6 Ocak 2024 tarihleri arasında her hafta Cumartesi günü 09.30-13.00 saatleri arasında 90 dakikalık 2 ders şeklinde, Özel Acıbadem Okulları, Acıbadem Kampüs’te gerçekleştirilecektir.

Programda hangi dersleri alacağız?

Eğitim içeriğinde her hafta üç temel başlık doğrultusunda farklı konular ele alınacaktır. “Kalpten Kalbe Öğretmenlik” başlığında geçmişten günümüze öğretmenliğe gönül vermiş örnek şahsiyetlerden paylaşımlara ve öğretmenliğin öğrencilerin kalbine dokunmaktan geçtiğini hissettirecek manevi boyutuna, “Öğretmenin El Çantası” başlığında etkili öğretmenlik becerilerine, “Öğretmenin İyi Oluş Hali” başlığında öğretmenin kişisel gelişimine katkı sağlayacak konulara yer verilecektir.

Neden bu programa katılmalıyım?

7 hafta boyunca yarım gününüzü ayırarak katılacağınız bu eğitim programı öğretmenliğe başlamadan evvel sizi daha donanımlı hale getirecek, kişisel olarak ulaşamayacağız pek çok kıymetli isim ile grubunuza özel dersler yaparak kişisel ve mesleki gelişiminizi desteklemiş olacaksınız.

Programa katılım şartları nelerdir?

Üniversitelerin Eğitim, Fen-Edebiyat, İlahiyat Fakültelerinde 4. sınıf öğrencisi olmak ya da mezuniyet tarihinin üzerinden iki yıl geçmemiş olmak.

Program ücretli mi?

Programımıza katılım ücretsizdir.

Program sonunda sertifika verilecek mi?

7 haftalık program sonunda üniversite onaylı bir sertifikaya sahip olacaksınız.

Programa devam zorunluluğu var mı?

Programa devam zorunludur. Belirli bir saat kotası dahilindeki özel izinler dışındaki devamsızlık durumlarında sertifika hakkı iptal edilecektir.

Programa nasıl başvuru yapabilirim?

Formu doldurarak başvuru yapabilirsiniz.

Programa başvurdum, şimdi ne yapacağım?

En kısa zamanda başvurunuz incelemeye alınacak başvuru formuna verilen cevaplar değerlendirildikten sonra kontenjanın 3 katı sayıda (75 kişi) aday için mülakat planlaması yapılacaktır. Mülakata hak kazanan adaylara mülakat tarihi ve saati bildirilecektir. Mülakattan sonra programa kabulünüz ile ilgili olumlu ya da olumsuz bildirim 7 gün içerisinde mail adresinize yazılı olarak yapılacaktır. Olumlu dönüş aldığınız takdirde belirtilen süre içerisinde gerekli evraklarınızı tamamlayarak eğitimlere başlayabilirsiniz.

Staj ve burs imkanı sağlanacak mı?

Eğitim programını tamamlayarak staja kabul edilen eğitimcilere staj bursu tahsis edilecektir.

Staja kabul şartları nelerdir?

Eğitim programını tamamlayarak program sonunda yapılacak demo ders sunumundan başarıyla geçmeniz gerekecektir.

Hangi tarihler arasında ve kaç gün staj imkanı vardır?

Staj dönemi 2023-2024 eğitim öğretim yılının bahar dönemi olup 12 Şubat- 31 Mayıs arasını kapsamaktadır. 1 veya 2 tam günlük staj seçenekleri vardır.