Kayıt Şartları

Online Kayıt Yönetim Sistemi için TIKLAYIN

Okulumuza başvuran öğrenci adaylarının değerlendirme süreçleri ve gereklilikleri, sınıf düzeylerine göre farklılık göstermekle beraber temelde öğrenci adayının akademik, bilişsel, sosyal-duygusal, dil becerileri ve kazanımlara yönelik seviye tespiti,  rehberlik görüşmesi ve aile mülakat randevusu ile gerçekleştirilir. Tüm sınıf düzeyleri için rehberlik görüşmeleri PDR öğretmenleri, aile mülakatları ise müdür yardımcıları tarafından gerçekleştirilir.

Anaokulu ve Ana Sınıfları Aday Öğrencilerimiz için:

Anaokulu öğrencileri için yapılandırılmış rehberlik görüşmesiyle aday öğrencinin yaş ve gelişim düzeyine göre okula hazırbulunuşluğu, aile mülakatı ile de veli-okul uyumu ve işbirliği süreci değerlendirilir.

Gül Ağacı ve Sultantepe Anaokullarına 36-71 aylık öğrenciler, Acıbadem ve Çamlıca Kampüs ana sınıflarımıza 45-71 aylık öğrenciler için kayıt başvurusunda bulunulabilir.

İlkokul 1.Sınıf Aday Öğrencilerimiz için:

1. Sınıf öğrencilerinin gelişimine uygun olarak uygulanan test ve envanterler ile öğrencinin okula hazır bulunuşluğu, aile mülakatı ile de veli-okul uyumu ve işbirliği süreci değerlendirilir.

1. Sınıflarımıza MEB yönergeleri doğrultusunda 69 ay ve üzeri öğrenciler kayıt başvurusunda bulunabilir.

İlkokul 2, 3 ve 4. Sınıf Aday Öğrencilerimiz için:

2. sınıf ara kayıt öğrencisi için öğrencinin gelişimine uygun olan test ve envanterler ile öğrencinin okula hazır bulunuşluğu, okuduğunu anlama becerisi;  aile mülakatı ile de veli-okul uyumu ve işbirliği süreci değerlendirilir.

3. sınıf ve 4. sınıf öğrencisine ““Akademik Yeterlilik Sınavı (ön değerlendirme)”” uygulanır. Sınav sonucuna göre öğrenci rehberlik görüşmesine alınır. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde aile mülakatı ile de veli-okul uyumu ve işbirliği süreci değerlendirilir.

Ara sınıflara kayıt yenileme durumuna göre kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilir.

Ortaokul Aday Öğrencilerimiz için:

Ortaokul bölümümüze kayıt olacak her öğrenci Acıbadem Giriş Sınavına katılır. Sınavdan belirlenen taban puan ve üzerinde başarı elde eden öğrencilerle PDR randevusu oluşturulur. Rehberlik değerlendirmesinin olumlu sonuçlanması halinde aile mülakatı ile de veli-okul uyumu ve işbirliği süreci değerlendirilir.

Acıbadem Giriş Sınavına katılamayan öğrenciler için ayrıca kayıt kabul sınavı randevusu oluşturulur. Sınavsız öğrenci kabulü yapılmaz.

Ara sınıflara  mevcut öğrencilerin kayıt yenileme durumlarına göre kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilir.

Tüm sınıf kademelerinde test ve envanter uygulamaları ile mülakatları olumlu neticelenen öğrenci adayları için kayıt süreci devam ettirilir. Muhasebe birimine gerekli evraklar teslim edildiğinde kesin kayıt işlemini tamamlamış olur.