Bilgi Teknolojileri

Acıbadem Okulları’nda öğrenciler; sınıflarda, atölyelerde, laboratuvarlarda ve kütüphanede araştırma yapmak, bulguları değerlendirmek, çözümler üretmek için teknolojiyi etkin kullanırlar. Teknoloji, öğrencilerin kendilerininkinden oldukça uzak dünyalara girmeleri için sınırsız fırsatlar sunar. Bu durum, bilgiye erişim, farklı araştırma ve keşif fırsatları, ortak ilgi alanlarına dair projelerde yer alarak dünya çapından insanlarla işbirliği yapabilmek gibi önemli avatanjlar sağlarken diğer yandan  bazı zorluklara da neden olabilir.  Bu nedenle siber güvenlik ve güvenli internet kullanımı oldukça önemlidir.  Bilgi işlem birimi güvenlik duvarlarını aktif tutmak gibi teknik önlemler alırken müfredat içinde de öğrenciler ile güvenli internet kullanımına ve teknoloji okuryazarlığına ilişkin uygulamalar yapılarak teknolojinin güvenli kullanımı sağlanır.